De Winterse bouwavond, die aanstaande zaterdag 19 januari gehouden zou worden kan helaas niet door gaan!
midwinterfeest

Staat 29 december al in de agenda?? Van 14.00-17.00 uur vinden er diverse (winterse) activiteiten plaats op Bouwgein zoals voederketting rijgen voor de vogels, kampvuur met broodjes bakken, marshmallows roosteren, knutselen en sterretjes afsteken.
Ook houden we van 16.00 -17.00 uur een gezellig samenzijn met en voor al onze vrijwilligers.
Dus kom gezellig langs voor een drankje!
De pinda's voor de voederkettingen voor de vogeltjes worden overigens gesponsord door dierspecialist Haspels (Muntplein).
Deze dag kan er ook eenmalig op zaterdag aan de hutten gebouwd worden.


Normaal wordt Sint Maarten natuurlijk op 11 november gevierd.

Dit jaar maken we een uitzondering en vieren wij op Bouwgein Sint Maarten op zaterdag 10 november!!

's Middags vanaf 13.00 uur kunnen de kinderen samen met hun ouders komen om lampionnen te knutselen.
Om 18.15 verzamelen we op Bouwgein voor een optocht door de wijk. De optocht start om 18.30 uur en natuurlijk
loopt Sint Maarten weer met ons mee. Na de optocht gaan de kinderen de wijk in om hun liedjes te zingen.

Je fiets pimpen, ringsteken op je stalen ros, knutselen met fietsbanden, een gratis ANWB-fietscheck en je eigen sapje trappen op de shakefiets. Dat zijn nog maar een paar van de superleuke activiteiten die kinderen en (groot)ouders samen kunnen doen tijdens het FamilieFietsFeest op zaterdagmiddag 20 oktober. 
 
Bouwspeeltuinen Jeugdland en Bouwgein bieden in samenwerking met Nieuwegein fietst! een bomvol feestprogramma aan voor jou en je fiets. Ook op de fietsroute tussen beide locaties zijn allerlei leuke dingen te doen. Kom je langsfietsen?
 
Datum: zaterdag 20 oktober
Tijd: 13.30 – 16.30
Locaties: Bouwgein (Hoveniersweide 9) en Jeugdland (Helmkruid 1)
Kosten: gratis
Meer info: kijk op de Facebookpagina ‘Familiefietsfeest Nieuwegein’

Het gaat niet goed met Bouwgein. Door een groot en groeiend tekort aan vrijwilligers dreigt de bouwspeeltuin Bouwgein te moeten stoppen met al haar activiteiten. De droom die alle vrijwilligers, kinderen en bezoekers van Bouwgein bijna vijfendertig jaar levend hebben gehouden kan wel eens veranderen in een nachtmerrie.

In de afgelopen tientallen jaren is het Bouwgein gelukt een plek te creëren waar jong en oud terecht kan om te spelen, te ontdekken, te vieren, te ontmoeten. Honderden kinderen en inmiddels volwassenen hebben warme herinneringen aan de kindervakantieweek. Liefdes zijn in de bouwspeeltuin opgebloeid en vriendschappen voor het leven gesloten. Het kan toch niet zo zijn, dat zo’n bijzondere plek verloren dreigt te gaan voor Nieuwegein?
 
Het bestuur van Bouwgein is al langer op zoek naar extra handen om de bouwspeeltuin draaiend te houden. Tot nu toe heeft dit te weinig vrijwilligers opgeleverd. Het lijkt onmogelijk om Bouwgein open te blijven houden, tenzij er een groep mensen opstaat en zegt: wij willen mee blijven bouwen aan Bouwgein!

Draag jij Bouwgein een warm hart toe en vind je het leuk om bestuurlijk actief te zijn? Een overzicht van alle vacatures en contactgegevens zijn te vinden op de site van het Vrijwilligershuis Nieuwegein. Of kom tijdens openingstijden langs bij Bouwgein!